Kenneth Blom - Recent Paintings

23. november - 14. januar 2024

Norsk-danske billedkunstner Kenneth Blom har for lengst etablert seg på den internasjonale kunstscenen. Han stiller blant annet ut i New York, Roma, Berlin, København, Bern, Wien og Bejing. Han har stått for det prestisjetunge auksjonshuset Sothesby's første separatutstilling for moderne kunst. Nå stiller han ut for tredje gang i Galleri Dropsfabrikken, denne gang med separatutstillingen «Recent Paintings».

Utstillingen holdes i anledning utgivelsen av hans nye bok "Kenneth Blom: A Survey", som er kunstnerens første omfattende monografi, og som gir et tilbakeblikk på Bloms arbeid det siste tiåret.

Bloms malerier skiller seg ut gjennom en unik kombinasjon av arkitektoniske og figurative elementer. Gjennom årene har hans kunst vært påvirket av ulike kunstneriske strømninger. I hans utforskning av den fremmedgjorte figuren og dens komplekse psykologiske dybder, trekker han inspirasjon fra Edvard Munchs arv. Samtidig kan hans dype, men likevel livlige fargepalett minne om nordiske kunstnere fra 1800-tallet, knyttet til romantikken eller den danske gullalderen. Likevel er Bloms teknikk tydelig moderne, og involverer bruk av fotografier for både å forsterke og forvrenge realismen.

Alt i alt skildrer Blom på en særdeles dyktig måte et rom der mennesker blander seg med arkitektur eller utydelige landskap. Der detaljer smelter sammen til abstraksjon, og realisme løses opp i uskarpe flekker av skrapet maling. Hans arbeid tjener som en påminnelse om at det nåværende øyeblikket ikke er annet enn flyktig og aldri helt i vårt grep.