Om oss

Dropsfabrikken åpnet våren 2018, i et gammelt fabrikklokale i Ila, Trondheim. Vårt satsningsområde er først og fremst den norske samtidskunsten. Gjennom utstillingene ønsker galleriet å skape en ny møteplass for den visuelle kunsten i Trondheim.

En tendens i norsk samtidskunst er en forsterket interesse for håndverket og materialets betydning, og dette vil danne utgangspunkt for vårt utstillingsprogram. Gjennom 5-7 skiftende utstillinger i året, der kunstnere sammenstilles på nye måter, vil vi vektlegge formidling av utstillingene gjennom kurs og foredrag for å skape gode kunstopplevelser.

Parallelt med hovedutstillingen har vi til enhver tid et godt utvalg av grafikk, skulptur, maleri og kunsthåndverk for daglig salg.

I mellomrommet

En gang i året inviterer vi en nyutdannet kunstner fra Kunstakademiet i Trondheim til å stille ut i hele eller deler av Dropsfabrikken. Prosjektet er et samarbeid mellom KiT, professor og kunstner Anne - Karin Furunes og Dropsfabrikken. I Dropsfabrikkens galleri vil kunstneren selv kunne presentere sine arbeider og få utstillingserfaring, samtidig som vårt publikum vil få anledning og gleden av å møte kunstnere de vanligvis ikke finner på den etablerte kunstscenen.

Kunstrådgivning

Vurderer du å kjøpe kunst til arbeidsplassen din, eller privat? Har du vurdert å samle på kunst, og lurer på hvor du skal begynne?

Dropsfabrikkens ansatte har lang erfaring med utsmykking og rådgivning både til private og bedrifter.

For kjøp av kunst fra galleriets kunstnere ta kontakt. Vi er behjelpelige med frakt i inn-og utland.

Dropsfabrikken kan tilby omvisninger for privatpersoner, grupper og bedrifter både på dag- og kveldstid. Det er også mulig å utvide omvisningen med servering etter avtale.

For bestilling og spørsmål ta kontakt på mail: anniken@dropsfabrikken.com

Mobil: 48 05 27 40.