Om oss

Dropsfabrikken åpnet våren 2018, i et gammelt fabrikklokale i Ila, Trondheim. Vårt satsningsområde er først og fremst den norske samtidskunsten. Gjennom utstillingene ønsker galleriet å skape en ny møteplass for den visuelle kunsten i Trondheim.

En tendens i norsk samtidskunst er en forsterket interesse for håndverket og materialets betydning, og dette vil danne utgangspunkt for vårt utstillingsprogram. Gjennom 5-7 skiftende utstillinger i året, der kunstnere sammenstilles på nye måter, vil vi vektlegge formidling av utstillingene gjennom kurs og foredrag for å skape gode kunstopplevelser.

Parallelt med hovedutstillingen har vi til enhver tid et godt utvalg av grafikk, skulptur, maleri og kunsthåndverk for daglig salg.

I mellomrommet

En gang i året inviterer vi en nyutdannet kunstner fra Kunstakademiet i Trondheim til å stille ut i hele eller deler av Dropsfabrikken. Prosjektet er et samarbeid mellom KiT, professor og kunstner Anne - Karin Furunes og Dropsfabrikken. I Dropsfabrikkens galleri vil kunstneren selv kunne presentere sine arbeider og få utstillingserfaring, samtidig som vårt publikum vil få anledning og gleden av å møte kunstnere de vanligvis ikke finner på den etablerte kunstscenen.

Dropsfabrikken har gleden av å vise arbeider av Niklas Delin til kommende "i mellomrommet" - utstilling i juni, 2020.
Niklas Delin jobber med oljemaleri og har en Bachelor fra KiT, NTNU.

Kunstrådgivning

Vurderer du å kjøpe kunst til arbeidsplassen din, eller privat? Dropsfabrikken tilbyr profesjonel rådgivning både til private og bedrifter.

Dropsfabrikken har vært kunstkonsulent for Entras Powerhouse i 2019, tegnet av Snøhetta arkitektkontor. Kunster: Anna M. S. Gudmundsdottir.

Ta kontakt på mail: anniken@dropsfabrikken.com

Mobil: 48 05 27 40.