Annette Kierulf & Caroline Kierulf: Myrplanter og Strømpestopp

4. mai 2023

Myrplanter og strømpestopp

04.05.23 – 11.06.23

Søstrene Annette Kierulf (f. 1964) og Caroline Kierulf (f. 1968) arbeider begge med tresnitt, og de har med sin mangeårige eksperimentering med teknikken stått i front for revitaliseringen av dette mediet. Spesielt har de utforsket fargetresnittet og puslespillteknikken, som først ble utviklet av Edvard Munch. De har gjennom sine kunstnerskap gjerne samarbeidet om utstillinger, men bildene lager de hver for seg – med sine særegne perspektiver og visuelle uttrykk.

Både Annette og Caroline inspireres av opplevelser og observasjoner i hverdagen, med noe varierende fokus. I utstillingen “Myrplanter og strømpestopp” fokuserer Caroline særlig på motiver med utgangspunkt i hjemmet, og kjønnsroller knyttet til dette. Bildene bærer referanser til eldre årganger av Alle kvinners blad gjennom visuelle og tekstlige sitater. Annette har jobbet med landskap hvor spor av menneskelig aktivitet ofte er synlige, med bakgrunn i observasjoner fra Radøy, hvor hun bosatte seg for å komme nærmere naturen. Miljø og den menneskelige erfaring er altså et slags utgangspunkt for begge kunstnere, i tillegg til revitaliseringen av tresnittet.

I perioden 04.05.23-11.06.23 vil Dropsfabrikken stille ut “Myrplanter og strømpestopp” – som inkluderer et utvalg verker fra den omfattende utstillingen Kierulf-søstrene nylig hadde på KODE i Bergen, “Å skape en verden”.

Velkommen!

Vernissasje 04.05.2023 kl. 18.00