Kjell Erik Killi Olsen

Kjell Erik Killi Olsen har en omfattende og mangfoldig produksjon bak seg. Han startet sin utdannelse ved Kunstskolen i Trondheim, byen hvor han vokste opp. Etter Statens håndverks- og kunstindustriskole i Oslo studerte han i Krakow, før han i 1979 begynte ved Statens kunstakademi i Oslo under Knut Rose og Ludvig Eikaas. Han fikk sitt gjennombrudd på 80-tallet da han levde og virket i bydelen East Village i New York.

Killi Olsen har deltatt på utallige utstillinger i både inn- og utland og står bak mange offentlige utsmykninger og er innkjøpt av flere store kunstinstitusjoner, både nasjonalt og internasjonalt. Han har siden pendlet mellom ulike steder som USA, Frankrike og Norge. For første gang på flere tiår har han nå Norge som base for sitt kunstneriske virke og har i de senere årene hatt flere betydelige utstillinger her hjemme.

I dag er han aktuell som eier og initiativtaker til Trondheims nye kunstsenter; Kjøpmannsgata Ung Kunst (K-U-K), som åpnet i november 2021. K-U-K har mottatt flere priser og er med på å løfte unge kunstnere.