Johannes Borchgrevink Hansen

Johannes Borchgrevink Hansen (f. 1982) har bachelorgrad i visuell kunst fra Høgskolen i Lillehammer, og en mastergrad i kunstfag med fordypning i grafikk fra Kunsthøgskolen i Oslo. Kunstneren sier selv han «nesten alltid tegner» og forteller at han henter inspirasjon fra populærkulturen.

"Jeg jobber som regel både med blyant og kulepenn og med kinesiske pensler og flytende tusj på samme ark. Jeg blander inspirasjon fra asiatisk tusjmaleri med collage og COBRA-aktig ekspressivitet. Når jeg tegner med blyant eller kulepenn har jeg et barnlig, ekspressivt uttrykk og tegner hardt og hakkete. Når jeg maler med flytende tusj er bevegelsene mer myke. Jeg har alltid tegnet mer eller mindre menneskelignende vesener, men i det siste har jeg begynt å plassere dem inn i romlige landskaper. Å lime utklipp fra egne skisser oppå tegningene gjør dem mer tinglige, og kan gi komposisjonen en ny retning." - Johannes B. Hansen.

"Tematisk jobber jeg utifra en dagbokestetikk. Samtidens informasjonsflom, en uoversiktlig verden siver inn gjennom ulike kanaler og filtreres gjennom en slags drømmelogikk, jeg prøver å kombinere det med tanker om evighet og eksistens". - Johannes B. Hansen.

Johannes B. Hansen,
Johannes B. Hansen, "The River, Blurred vision of poignant pleasure". Blandet teknikk på papir, 84 x 120 cm.
Johannes B. Hansen,
Johannes B. Hansen, "Røyk, jordbruk, Norge, Asia, Midt-Østen". Blandet teknikk på papir, 84 x 120 cm.