Arrangementer

Kunstløpya
— 21. november 2019

Bli bedre kjent med kunsten i Trondheim! Kunstløypa er et gratis arrangement der vi i løpet av en time går i raskt tempo mellom ulike to ulike utstillinger i Trondheim. En hyggelig og lærerik møteplass for alle kulturinteresserte.

Ane Mette Hol og Gerd Tinglum har begge arbeidet med tegning i utvidet forstand, og med en konseptuell tilnærming til mediet. Første stopp er som vanlig i Dropsfabrikken der vi kikker på nettopp denne utstillingen. Vi går deretter videre til Trondheim Kunstmuseum i Bispegata som viser ustillinger av fire kunstnere nominert til Lorck Schive kunstpris 2019. Dette blir en kveld med et bredt spekter og mange inntrykk!

--

Ane Mette Hol og Gerd Tinglum
@Dropsfabrikken
Gerd Tinglums (1951-) arbeider gjenspeiler tydelig innflytelsen fra studieårene i henholdsvis Japan, Tyskland og Norge. Tinglums kunstnerskap tydeliggjør fremfor alt to sentrale akser; hennes særegne bruk av farge og hennes sentrale posisjon innenfor norsk konseptkunst. Ane Mette Hol (1979-) arbeider konseptuelt med tegning der hun undersøker forholdet mellom original og reproduksjon. Ved første møte fremstår Hols arbeider som ferdige ready-mades. Hol lager imidlertid to- og tredimensjonale tegninger som gjengir gjenstandens tekstur, materiale og taktilitet ned til minste detalj.

https://dropsfabrikken.com/utstillinger/ane-mette-hol-og-gerd-tinglum

Lorck Schive kunstpris 2019
@Trondheim Kunstmuseum
De nominerte kunstnerne til Lorck Schive Kunstpris 2019 er Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Eline Mugaas og Torbjørn Rødland. På hver sin måte representerer de spydspissen av norsk samtidskunst, og skal lage nye kunstverk til en utstillingen som åpner neste høst i TKM Bispegata. Lorck Schive Kunstpris har fått internasjonal oppmerksomhet for sin unike sammenstilling og presentasjon av den beste samtidskunsten i Norge i dag, og det er all grunn til å forvente at den kommende utstillingen vil gjøre det samme!

https://trondheimkunstmuseum.no/lorck-schive-kunstpris