Arrangementer

Omvisning med Charlotte Rostad
Omvisning — 12. september - 12. september 2019

Hvordan oppstår motivene?
Hvor lang tid tok det å tegne "Solid berøring" ?
Hvilke kvaliteter har tegning som maleriet ikke har?

Velkommen til omvisning med Charlotte Rostad torsdag 12. september kl. 18-19.
Omvisningen er gratis og åpen for alle.

Velkommen!


Kunstløypa høsten 2019.
Omvisning — 19. september - 19. september 2019

19. september kl. 19 - 20: Dropsfabrikken og TSSK

Bli bedre kjent med kunsten i Trondheim! Kunstløypa er et gratis arrangement der vi i løpet av en time rusler mellom to ulike kunstutstillinger i Trondheim.

Vi begynner i Dropsfabrikken kl. 19:00 der vi undersøker Charlotte Rostads tegninger i utstillingen "Narrativ feilslutning". Tegningene baserer seg på ulike billedarkiv der motivene hentes fra både personlige fotografier og funnet materiale. Dernest går vi til Trøndelag Senter for Samtidskunst for å oppleve Maiken Stenes installasjon som drøfter hvordan det nasjonalromantiske landskapsmaleriet har formet ideen om det norske i dag.
Dette blir en knallfin kunstopplevelse!

--

NARATIV FEILSLUTNING
@Dropsfabrikken

Charlotte Rostad ønsker å skape situasjoner der betrakter er usikker på hva de ser; skape tegninger der det ikke er noen tvil om hva som er avbildet, men der handling og kontekst brytes opp, og det blir opp til betrakter å gi mening til det de ser.

Tegningene baserer seg på ulike billedarkiv. Motivene hentes fra både personlige fotografier og funnet materiale, og spenner seg fra det intimt private til dokumentasjon av historiske hendelser. Hun ønsker å skape situasjoner der betrakter er usikker på hva de ser; skape tegninger der det ikke er noen tvil om hva som er avbildet, men der handling og kontekst brytes opp, og det blir opp til betrakter å gi mening til det de ser.

https://dropsfabrikken.com/utstillinger/charlotte-rostad

VIA NORSKE FJELL del 1
@Trøndelag senter for samtidskunst

Maiken Stene er billedkunstner fra Sokndal i Rogaland (f. 1983), med utdanning fra Konsthögskolan i Malmö og Cooper Union i NYC. Hun jobber med installasjon, maleri, video og tekst med det generelle temaet naturopplevelse.

I sin separatutstilling «Via norske fjell del 1» hos Trøndelag senter for samtidskunst undersøker Stene spesifikt hvordan det nasjonalromantiske landskapsmaleriet har vært med på å påvirke hennes eget og samfunnets bilde av Den Norske Naturen. Utstillingen viser en installasjon bestående av studier, video og store ekspressive, men regelstyrte malerier med utgangspunkt i opplevelsen av kjente utsiktspunkter på Vestlandet.

http://www.samtidskunst.no/events/maiken-stene/

Oppdatert program kommer snart.